Viete, kedy je najlepší čas na kontrolu okien? Práve teraz

Makawiel

Aj keď ešte len začala jeseň, nezaškodí pomaly myslieť aj na zimu. Minimálne, čo sa týka vašich okien. Práve teraz je totiž ideálny čas na to, nechať si skontrolovať ich tesnosť a v prípade potreby poriešiť ich servis.

Ak majú vaše okná už nejaké roky za sebou, rozhodne si dajte ich tesnosť skontrolovať

To, že sú okná alebo aj plastové balkónové dvere zatvorené, totiž neznamená, že cez ne do interiéru nepreniká chlad. Obzvlášť, ak ich máte už niekoľko rokov a doteraz ste im nevenovali pozornosť. Vtedy je v podstate isté, že si po tých rokoch už neplnia svoju funkciu tak, ako by mali.

Problémom je, že takéto „rozlaďovanie“ okien sa deje pomaly postupne a tak si ho možno ani nevšimnete. Ak by ste si však dali ich tesnosť odborne skontrolovať, s najväčšou pravdepodobnosťou by ste zistili, že to nie je žiadna sláva.

Dobre zvážte, komu svoje okná zveríte

Pozor však na to, komu si dáte okná skontrolovať. Je totiž množstvo „podnikavcov“, ktorí rozdávajú letáčiky, či rovno chodia od dverí k dverám ponúkať bezplatnú kontrolu okien. A aj keď táto kontrola aj reálne bezplatná bude, určite bude jej výsledkom to, že vaše okná jednoznačne potrebujú nastaviť, prípadne aj vymeniť tesnenia. A ak si to u takýchto nečestných podnikateľov dáte urobiť, stáť vás to bude oveľa viac, ako je reálna hodnota takéhoto servisu.

Lepšie je dať si okná skontrolovať a prípadne servisovať firme, u ktorej ste pred rokmi svoje dobré plastové okná kupovali, prípadne inej firme, o ktorej viete, že aj reálne s oknami pracuje. Poctivý servis okien nie je drahý a naviac vám ušetrí náklady na vykurovanie, pretože vám už nebude cez okná v takej miere unikať teplo von.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: JackF / Stock.adobe.com

Next Post

Bez EAN kódu sa vaše podnikanie pravdepodobne nezaobíde

EAN kód (European Article Number) je čiarový kód používaný na označenie a identifikáciu tovaru. Tento medzinárodný štandard čiarového kódu sa používa najmä na uľahčenie obchodovania v maloobchode. Čiarový kód umožňuje rýchlu a spoľahlivú identifikáciu produktu a taktiež uľahčuje jeho sledovanie v dodávateľských reťazcoch, pri skladovaní a pri predaji. Aké má […]

Pozrite tiež